WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk 

Mis geen aanbiedingen

Zoeken in de winkel

betaalmethoden
PostNL BezorgdKlein 45

fra-logo 200x200F.R.A Freedom Riding Articles:

wanneer de omgang met je paard anders mag zijn......

when the interaction with your horse may be different......

wenn du eine andere Beziehung zu deinem Pferd haben möchtest......

quand l'approche avec votre cheval peut être différente......

 

FRA babia rij en trainingshalster Diverse kleuren
Unieke code: FRA5420006640069
Training-/rijhalster, systeem 3, geeft druk op de neus en wangen, directe teugel voering (sidepull), gemaakt van 8 mm dik katoen. Het halster is makkelijk om en af toe doen door middel van een eenvoudige knoop. Maten: pony, cob, full

Verkoopprijs€ 9,95
artikel op voorraad
Maat Maat

Kleur Kleur

Stel een vraag over dit artikel
Waardering Nog niet gewaardeerd


Training-/rijhalster, systeem 3, geeft druk op de neus en wangen, directe teugel voering (sidepull), gemaakt van 8 mm dik katoen.

Het halster is makkelijk om en af toe doen door middel van een eenvoudige knoop.

 

Maten: pony, cob, full

Kleuren: rood/geel, zwart/wit, naturel/zwart

 

Artikel: FRA5420006640069

 

Informatie:

Systeem 3 Werkingsprincipe:

  • druk op neus èn wangen, directe teugelvoering.
  • Juist de maatvoering van een knoophalster speelt een zeer belangrijke rol, het halster dient juist, zonder veel speling,  aansluiting te vinden op het paardenhoofd.

Ligging:

  • Zoals bij alle bitloze optomingen geldt ook voor het knoophalster, dat de neusriem  op het harde gedeelte van de neus moet liggen, ongeveer daar waar het neusbeen begint. De kinriem van de sidepull uitvoering mag gevoelsmatig  ’te’ vast, maar beslist niet aangesnoerd zijn. Dit om verdraaiïng van het hoofdstel te voorkomen.

Inwerking:

         Sidepull:

  • Letterlijk vertaald betekent het woord sidepull : ’zijwaarts trekken’. Dat doet deze optoming dan ook, het van de hals afbrengen van de hand (openen) heeft tot gevolg dat de combinatie van de verbinding van het bakstuk naar de neusriem via beide riempjes en ring druk uitoefent op de tegenovergestelde wang: wendingen. Het vragen van de teugel (ophoudingen) heeft een discriminerende hulp van druk op de neus tot gevolg, hetgeen resulteert in tempowisselingen en òf halthouden. Dit uiteraard in combinatie met overige ondersteunende hulpen. Het hoofdstel leent zich tot normaal longeren uitsluitend met gebruik van een longeerbril. De longeerbril haakt u in de ringen waar normaal de teugels worden vastgemaakt. Voor het longeren aan de dubbele lijnen en pessoa longeren gebruikt u dezelfde ringen. 

        Touwknoophalster:

  • In grote lijnen geldt de beschreven inwerking onder sidepull ook voor de touwknoophalsters. Te stellen is dat de lage, centrale  bevestiging van de teugels de discrimenerende werking van de gegeven hulpen zeer ten goede komt. Knoophalsters lenen zich niet voor longeerwerk.

Geschiktheid:

  • De sidepull en de touwknoophalsters zijn door de directe inwerkingen heel goede eenvoudige optomingen voor zowel ruiter als paard. Ze worden in combinatie met licht teugelcontact gebruikt en zijn zeer geschikt voor gevoelige paarden. Daardoor leent de optoming zich ook in het bijzonder voor in te rijden jonge paarden en hoog in het bloed staande gevoelige dieren. Ook zijn de optomingen zeer geschikt voor het corrigeren van ’bedorven’ paarden met angst voor de ruiterhand. De eenvoud van de optoming maakt deze ook geschikt voor de beginnende ruiter. Tenslotte geven de optomingen fijne mogelijkheden tot het maken van buiten-, trek- en lange afstandsritten.

Alle hoofdstellen uit systeem 3  kunt u ook als halster gebruiken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen geen recensies voor dit artikel.

Verstuur beoordelingSchrijf als eerste een beoordeling...

Eerst: Waardeer het artikel. Selecteer een waardering tussen 0 (slechtste) en 5 sterren (beste).
Schrijf nu alstublieft een (korte) beoordeling ....(min. 100, max. 2000 tekens)

Geschreven tekens: