WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk 

Mis geen aanbiedingen

Zoeken in de winkel

betaalmethoden
PostNL BezorgdKlein 45

fra-logo 200x200F.R.A Freedom Riding Articles:

wanneer de omgang met je paard anders mag zijn......

when the interaction with your horse may be different......

wenn du eine andere Beziehung zu deinem Pferd haben möchtest......

quand l'approche avec votre cheval peut être différente......

 

FRA courville boomloos zadel zwart of bruin inclusief courville pad
Unieke code: FRA0313037
Het zeer paardvriendelijke F.R.A.® courville zadel biedt de ruiter, door het volledig ontbreken van harde materialen, een zachte en stabiele zit. Het Courville boomloze zadel wordt geleverd: Inclusief Courville pad met uitneembare inlages en merinobont aan de onderzijde met uitsparing voor de wervelkolom. Inclusief lederen fenders en met leder afgewerkte beugels.

Verkoopprijs€ 595,00
artikel op voorraad
Kleur Kleur

Stel een vraag over dit artikel
Waardering Nog niet gewaardeerd


"Een zadel behoort een communicatiemiddel te zijn tussen ruiter en paard, waarbij  beiden zich goed moeten voelen.", deze uitspraak impliceert dat de keuze tussen rijden met een boomzadel of rijden met een boomloos zadel altijd een bewuste keuze is, die niet behoort uit te gaan van beter of slechter, maar uit zal moeten gaan van een andere manier van rijden. 

Het zeer paardvriendelijke F.R.A.® courville zadel biedt de ruiter, door het volledig ontbreken van harde materialen, een zachte en stabiele zit.

Het Courville boomloze zadel wordt geleverd:

Inclusief Courville pad met uitneembare inlages en merinobont aan de onderzijde met uitsparing voor de wervelkolom.

Inclusief lederen fenders en met leder afgewerkte beugels.

De soepelheid van de gebruikte materialen maken het zadel tot een uitermate flexibel geheel. Gevolg is dat het zadel de bewegingen van rug en schouders van het paard in alle richtingen kan volgen en daardoor het paard optimale bewegingsvrijheid biedt. In tegenstelling tot traditionele zadels past daardoor een F.R.A.® courville zadel op de meeste paarden goed en behoeft het geen aanpassing door een zadelmaker.

Het zadel heeft aan beide zijden gescheiden, ingebouwde, drukdempende anatomisch gevormde zachte foam delen. Zo ontstaat samen met de pad met inlages schokdemping en veerkracht waarbij een tunnel voor ruggenwervel vrijheid gecreëerd wordt. Deze opbouw zorgt voor een uitermate stabiel, flexibel en zacht raakvlak met de paardenrug.

Voor F.R.A.® zadels courville wordt de combinatie van geborsteld leder en glad rundleder gebruikt, beide in een 1e kwaliteit.  

Onlosmakelijk met een boomloos zadel is een daarop afgestemde pad verbonden. Deze pad is de basis voor het zadel. De pad tilt het zadel een stukje omhoog en zorgt er samen met het zadel voor, dat er ruimte is tussen ruggengraat en zadelcombinatie.

De Courville pad komt uit de F.R.A.® bont collectie, zij is vervaardigd uit een stevige, doorgestikte en gewatteerde katoenstof met aan de onderzijde in het bereik van het zitgedeelte echt merino bont. Deze pad heeft standaard tevens een vrije ruggewervel met aan beide zijden d.m.v. klitteband uitneembare inlages uit 3Mesh van 20mm hoogte. Standaard worden deze inlages meegeleverd.

3Mesh inlages: 3Mesh is een zeer hoogwaardig, duurzaam drukverdelend materiaal met een open structuur en bezit diverse unieke eigenschappen:

· optimaal duurzaam blijvende veerkracht

· in hoge mate schokabsorberend

· vormaanpassend

· de honinggraad structuur garandeert een optimale ventilatie [ ook bij belasting], in alle richtingen.

 

Artikel: FRA0313037  

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen geen recensies voor dit artikel.