WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk 

Mis geen aanbiedingen

Zoeken in de winkel

betaalmethoden
PostNL BezorgdKlein 45

fra-logo 200x200F.R.A Freedom Riding Articles:

wanneer de omgang met je paard anders mag zijn......

when the interaction with your horse may be different......

wenn du eine andere Beziehung zu deinem Pferd haben möchtest......

quand l'approche avec votre cheval peut être différente......

 

FRA jeany basic rijsjabrak denim Diverse kleuren
Unieke code: FRA2700412409
Dit is de nieuwe budget barebackpad van FRA (Freedom Riding Articles) genaamd Jeany. De barebackpad is uitgevoerd met jeansstof aan de bovenzijde, deze is verkrijgbaar in drie kleuren blauw, zwart en khaki/beige. De barebackpad is gevuld met foam en de onderzijde is bekleed met sympanova antislip materiaal. Dit zorgt voor een stabiele ligging op de paardenrug. De barebackpad is voorzien van dressuursingelstoten waar je een dressuursingel naar eigen keuze aan kan doen (er wordt dus geen singel bijgeleverd). Ook is de barebackpad voorzien van een afneembaar handvat. Geschikt voor maat paard/cob.

Verkoopprijs€ 69,00
artikel op voorraad
Kleur KleurDit is de nieuwe budget barebackpad van FRA (Freedom Riding Articles) genaamd Jeany.

De barebackpad is uitgevoerd met jeansstof aan de bovenzijde, deze is verkrijgbaar in drie kleuren blauw, zwart en khaki/beige.

De barebackpad is gevuld met foam en de onderzijde is bekleed met sympanova antislip materiaal. Dit zorgt voor een stabiele ligging op de paardenrug.

De barebackpad is voorzien van dressuursingelstoten waar je een dressuursingel naar eigen keuze aan kan doen (er wordt dus geen singel bijgeleverd). Ook is de barebackpad voorzien van een afneembaar handvat.

Geschikt voor maat paard/cob.

Kleuren: jeansblauw, zwart, kaki/beige

Artikel: FRA2700412409

Info rijdekken en rijsjabrakken:

Dichter bij je paard, een snelle, gemakkelijke en vriendelijke manier om te rijden bieden je het gebruik van F.R.A.® rijdekken en rijsjabrakken.

Rijdekken en rijsjabrakken zijn in feite niet meer dan dekken in verschillende vormen die je, in plaats van een zadel, legt op de blote rug van je paard. Ze bieden je daardoor directe communicatie met je paard.

Met rijdek of rijsjabrak in plaats van een zadel beweegt je paard zich vrijer en plezieriger. Daardoor zal deze zich meer op de ruiter concentreren met als gevolg dat meer vertrouwen kan ontstaan. Omdat je elke spierspanning en rugbeweging van je paard voelt helpt het gebruik van een rijdek of rijsjabrak je op elk rijkunstig nivo in je ontwikkeling naar een betere dosering en timing van je hulpen.

F.R.A.® rijdekken en rijsjabrakken zijn ontworpen voor het gebruik door ervaren ruiters. Die ruiter beschikt over een goede balans en onafhankelijke zit. Zijn proces is om met behulp van deze dekken of sjabrakken zijn zit en gevoel verder te optimaliseren. Voor de minder ervaren ruiter zal het gebruik van een rijdek of sjabrak , afhankelijk van zijn eigen inschatting, al of niet met instructie, voorkeur moeten hebben. Immers het zich aanleren van een juiste onafhankelijke zit en ontwikkeling van gevoel, gaat veelal gepaard met het nog niet kunnen meegaan in de bewegingen van het paard.

Gevolg van het achterblijven in de beweging is een stuiteren en angst voor afglijden. Met name rijdekken en rijsjabrakken lenen zich uitstekend om dit leerproces in te gaan. Het ontbreken van starre overbrengingen (boomzadels) geven de ruiter meer gevoel omdat het close kontakt elke beweging en spierspanning laat voelen.

Meer met minder; zachte delen als rijdekken, sjabrakken en boomloze zadels, optimaliseren de ontwikkeling naar het gevoel voor soepele bewegingen. Juist dit betere gevoel maakt het leerproces zeer aangenaam en de ruiter vrij van angst.

Beoordelingen

Beste,
U heeft voor dit artikel al een beoordeling geschreven. Dank u wel