Aanbieding!

FRA pablo rij en trainingshalster Diverse kleuren

12.95

F.R.A. Pablo trainings- en rijhalster professioneel. Op de neus en in het nekgebied voorzien van leder om deze gevoelige gebieden te beschermen.

Artikelnummer: FRA54200066406476 Categorieën: , ,

Beschrijving

F.R.A. Pablo trainings- en rijhalster professioneel systeem 3, geeft druk op de neus en wangen en directe teugel voering (sidepull) Het halster is op de neus en in het nekgebied voorzien van leder om deze gevoelige gebieden te beschermen. Dit professionele trainingshalster sluit nauw aan, aan het hoofd van het paard. In het begin mogen de halsters aan de krappe kant zijn omdat in het gebruik door enige rek en het strakker worden van de knopen het halster een ietsje ruimer wordt.

Je meet de maat van de F.R.A.® pablo door de omtrek van de neus net onder de jukbeenderen te nemen:

52-60cm pony

60-68cm cob

68-78cm paard

 

Informatie:

Systeem 3 Werkingsprincipe:

druk op neus èn wangen, directe teugelvoering.
Bouw:

In systeem 3 kunnen we naast de F.R.A.® sidepull ook de diverse F.R.A.® knoophalsters onderbrengen.
Sidepull:

De lederen neusriem van deze eenvoudige optoming eindigt op beide wangen in een ring waaraan de kinriem en het bakstuk worden bevestigd. Aan een tweede ring op dezelfde plaats worden de teugels bevestigd hetgeen de teugelvoering verfijnt. Schuin verbindt een klein lederen riempje de neusriem nog eens extra met het bakstuk, dat houdt de neusriem netjes op zijn plaats en geeft de ruiter de mogelijkheid druk op de wang uit te oefenen.
Touwknoophalsters:

Touwknoophalsters zijn er in vele varianten en uitvoeringen.Het pablo halster is voorzien van een nubuck, resp. lederen nek- en neusbescherming en is gericht op professioneel gebruik. Juist de maatvoering van een knoophalster speelt een zeer belangrijke rol, het halster dient juist, zonder veel speling, aansluiting te vinden op het paardenhoofd.
Ligging:

Zoals bij alle bitloze optomingen geldt ook voor de sidepull en voor het knoophalster, dat de neusriem op het harde gedeelte van de neus moet liggen, ongeveer daar waar het neusbeen begint. De kinriem van de sidepull uitvoering mag gevoelsmatig ’te’ vast, maar beslist niet aangesnoerd zijn. Dit om verdraaiing van het hoofdstel te voorkomen.
Inwerking:

Sidepull:

Letterlijk vertaald betekent het woord sidepull : ’zijwaarts trekken’. Dat doet deze optoming dan ook, het van de hals afbrengen van de hand (openen) heeft tot gevolg dat de combinatie van de verbinding van het bakstuk naar de neusriem via beide riempjes en ring druk uitoefent op de tegenovergestelde wang: wendingen. Het vragen van de teugel (ophoudingen) heeft een discriminerende hulp van druk op de neus tot gevolg, hetgeen resulteert in tempowisselingen en òf halthouden. Dit uiteraard in combinatie met overige ondersteunende hulpen. Het hoofdstel leent zich tot normaal longeren uitsluitend met gebruik van een longeerbril. De longeerbril haakt u in de ringen waar normaal de teugels worden vastgemaakt. Voor het longeren aan de dubbele lijnen en pessoa longeren gebruikt u dezelfde ringen.
Touwknoophalster:

In grote lijnen geldt de beschreven inwerking onder sidepull ook voor de touwknoophalsters. Te stellen is dat de lage, centrale bevestiging van de teugels de discrimenerende werking van de gegeven hulpen zeer ten goede komt. Knoophalsters lenen zich niet voor longeerwerk.
Geschiktheid:

De sidepull en de touwknoophalsters zijn door de directe inwerkingen heel goede eenvoudige optomingen voor zowel ruiter als paard. Ze worden in combinatie met licht teugelcontact gebruikt en zijn zeer geschikt voor gevoelige paarden. Daardoor leent de optoming zich ook in het bijzonder voor in te rijden jonge paarden en hoog in het bloed staande gevoelige dieren. Ook zijn de optomingen zeer geschikt voor het corrigeren van ’bedorven’ paarden met angst voor de ruiterhand. De eenvoud van de optoming maakt deze ook geschikt voor de beginnende ruiter. Tenslotte geven de optomingen fijne mogelijkheden tot het maken van buiten-, trek- en lange afstandsritten.
Alle hoofdstellen uit systeem 3 kunt u ook als halster gebruiken.

Extra informatie

Kleur

Cob rood/geel, Pony naturel/zwart, Cob rood/groen, Full rood/groen, Cob groen/roze/geel/zwart, Full groen/roze/geel/zwart, Cob grijs