Informatie zadels

Algemene informatie

De grootste collectie zadels in de laagste prijsklasse    –    Betalen in termijnen mogelijk    –    Altijd veel leuke ruitersport aanbiedingen    –    Uitgebreide collectie voor shetlanders

Algemene informatie

Ruitersportwinkel.eu heeft een van de grootste collecties zadels in de lagere en middenprijsklasse.

Wij vinden het belangrijk om eventuele vragen te beantwoorden en u desgewenst behulpzaam te zijn bij het maken van de juiste keuze. Dit is wellicht minder nodig bij kleine accessoires, maar bij ‘grotere’ artikelen (zoals zadels) is ons advies mogelijk wel belangrijk voor u. Voordat u een zadel besteld is het daarom raadzaam om even met ons te overleggen.

U bent natuurlijk ook van harte welkom om vrijblijvend te komen kijken in het magazijn.

Voor zadels is het raadzaam om een schoftafdruk te maken [door middel van het buigen van een ijzerdraadje], foto’s mee te nemen van de pony of het paard en eventueel het oude zadel mee te brengen. Meer informatie over het maken van een schoftafdruk vindt u onder het kopje: ZADELMATEN en SCHOFTAFDRUK.

Uw budget, de eisen die u aan een zadel stelt en hoe frequent u het zadel gebruikt bepalen de kwaliteit en de levensduur van het zadel. Vanzelfsprekend zijn er verschillen tussen de zadels in de lagere en middenprijsklasse. De zadels in de lagere prijsklasse zijn geschikt voor inrijden, beleren, recreatief gebruik, paarden die nog in de groei zijn, als starters zadel en om een begin te maken met de wedstrijdsport. De zadels in de middenprijsklasse zijn vanzelfsprekend beter geschikt als u hogere eisen stelt aan kwaliteit en duurzaamheid of verder wilt in de wedstrijdsport.

Zoekt u een nette kwaliteit zadel in de lagere prijsklasse waar u lang plezier van heeft? Kunststof zadels met verwisselbare boom zijn een uitstekend alternatief. Deze zadels zijn over het algemeen heel betaalbaar, hebben een makkelijke pasvorm en zijn vervaardigt uit duurzame materialen. Wij hebben een ruime collectie kunststof zadels op voorraad in verschillende merken onder andere Norton, Premiere, Wintec, Tekna, Harrys Horse, Eric Thomas, Rider Pro en Thorrowgood

Graag vertellen wij u meer over de verschillen. Ongeacht de prijsklasse is het belangrijk dat het zadel goed past, het paard goed onder het zadel reageert en de ruiter zich comfortabel in het zadel voelt.

Zadelmaten en schoftafdruk

De waardering van ruitersportwinkel.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 250 reviews.