Zadelmaten en schoftafdruk

De grootste collectie zadels in de laagste prijsklasse    –    Betalen in termijnen mogelijk    –    Altijd veel leuke ruitersport aanbiedingen    –    Uitgebreide collectie voor shetlanders

Zadelmaten en schoftafdruk

Wat is de inchmaat van een zadel?

De zitmaat of inchmaat: De inchmaat is afhankelijk van de confectiemaat van de ruiter. [de “broekmaat”].

15 en 16 inch zadels zijn over het algemeen geschikt voor kinderen;
17 en 18 inch zadels zijn over het algemeen geschikt voor volwassenen.

Wat is de boommaat van een zadel?

De boommaat is de breedte maat van het zadel. De boombreedte is afhankelijk van de bouw van het paard. Een zadel met smalle boom is over het algemeen geschikt voor paarden met smalle bouw. Een zadel met medium boom is over het algemeen geschikt voor een gemiddelde bouw. Een zadel met brede boom of extra brede boom is over het algemeen geschikt voor paarden met brede bouw.

Hoe bepaal ik de juiste boommaat?

Voor het bepalen van de juiste breedtemaat van het zadel is het maken van een schoftafdruk een eenvoudig en handig hulpmiddel. In drie eenvoudige stappen maakt u een afdrukje van de schoft.

Waarom een schoftafdruk maken?

Een goed passend zadel is belangrijk. Een zadel met een verkeerde boommaat past niet goed op de pony of het paard en veroorzaakt problemen. Voorkom teleurstelling over de pasvorm en schade bij uw paard! Maak in drie eenvoudige stappen een afdrukje van de schoft. Op die manier kunnen wij u gericht advies geven over de breedte maat van het zadel, die voor uw pony of paard geschikt is.

Hoe maak ik een schoftafdruk?

Buig een ijzerdraadje over de schoft, drie vingers achter de schouder. Dus op de plaats waar normaal de voorrand van het zadel komt te liggen. Leg het ijzerdraadje zonder het te verbuigen op een wit stuk papier A4 formaat. Trek het ijzerdraadje aan de binnenzijde met potlood of pen over op het papier.

U bent nu klaar met het maken van een schoftafdruk. Vervolgens het papier meenemen naar Interhippique of scannen en via de email zenden als bijlage of met de post naar Interhippique zenden.

Wat kan ik nog meer doen?

Enkele foto’s maken van het paard. Het gaat om foto’s van het gehele paard, zonder zadel op. Het is handig als u de foto’s print voor uw bezoek of uw laptop meebrengt met de foto’s of de foto’s via de mail verstuurt. Kleine foto’s bekijken op het scherm van een mobiele telefoon is lastig.

Het oude zadel meebrengen, ook als dit niet goed past.

Om bij voorbaat een teleurstelling over de pasvorm te voorkomen, verkopen wij bij voorkeur géén zadels zonder dat er een schoftafdruk en foto’s zijn gemaakt.

Heb ik met een schoftafdruk en foto’s de garantie dat het zadel past?
Een schoftafdruk en foto’s zijn hulpmiddelen voor het bepalen van de boommaat en het type zadel. Het is mogelijk dat er daarnaast nog aanpassingen gedaan moeten worden aan het zadel door de zadelmaker. Of dat het toch niet het juiste zadel is voor het paard, de ruiter of combinatie. Het is belangrijk dat u binnen de termijn waarin u kunt ruilen of retourneren, controleert of de pasvorm geschikt is voor paard en ruiter. Of dit laat controleren door een zadelmaker of zadelpasser. Is het zadel niet geschikt, dan kunt u het zadel binnen deze termijn ruilen of retourneren met teruggave van geld.

Genoeg zadels in onze shop

De waardering van ruitersportwinkel.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 252 reviews.