FRA dardo rijsjabrak bruin-zwart

139.00

De barebackpad bestaat uit op de bovenzijde uit suèdine met op de beenpositie slijtvast nappa kunstleder. Hij is gevuld met high density foam, rondom de schoft extra dik. Het geheel is met polypropyleen doorgestikt. Aan de onderzijde bevindt zich een geperforeerde antislip neopreen onderlaag, sympanova. Dit materiaal is onderhoudsarm, schokabsorberend, hygiënisch en temperatuur regulerend. De barebackpad is anatomisch gevormd en voorzien van een afneembaar handvat. Er is een SPS “spread-over pull systemˮ in verwerkt, deze verdeelt de singelkrachten over de volle pad.

Artikelnummer: FRA54200066404324 Categorie:

Beschrijving

De barebackpad bestaat uit op de bovenzijde uit suèdine met op de beenpositie slijtvast nappa kunstleder. Hij is gevuld met high density foam, rondom de schoft extra dik. Het geheel is met polypropyleen doorgestikt. Aan de onderzijde bevindt zich een geperforeerde antislip neopreen onderlaag, sympanova. Dit materiaal is onderhoudsarm, schokabsorberend, hygiënisch en temperatuur regulerend.

De barebackpad is anatomisch gevormd en voorzien van een afneembaar handvat. Er is een SPS “spread-over pull systemˮin verwerkt, deze verdeelt de singelkrachten over de volle pad.

Het rijschabrack is leverbaar in twee kleuren:

– bruin

– zwart

De onderzijde is altijd zwart.

 

Info rijdekken en rijsjabrakken:

Dichter bij je paard, een snelle, gemakkelijke en vriendelijke manier om te rijden bieden je het gebruik van F.R.A.® rijdekken en rijsjabrakken.

Rijdekken en rijsjabrakken zijn in feite niet meer dan dekken in verschillende vormen die je, in plaats van een zadel, legt op de blote rug van je paard. Ze bieden je daardoor directe communicatie met je paard.

Met rijdek of rijsjabrak in plaats van een zadel beweegt je paard zich vrijer en plezieriger. Daardoor zal deze zich meer op de ruiter concentreren met als gevolg dat meer vertrouwen kan ontstaan. Omdat je elke spierspanning en rugbeweging van je paard voelt helpt het gebruik van een rijdek of rijsjabrak je op elk rijkunstig nivo in je ontwikkeling naar een betere dosering en timing van je hulpen.

F.R.A.® rijdekken en rijsjabrakken zijn ontworpen voor het gebruik door ervaren ruiters. Die ruiter beschikt over een goede balans en onafhankelijke zit. Zijn proces is om met behulp van deze dekken of sjabrakken zijn zit en gevoel verder te optimaliseren. Voor de minder ervaren ruiter zal het gebruik van een rijdek of sjabrak , afhankelijk van zijn eigen inschatting, al of niet met instructie, voorkeur moeten hebben. Immers het zich aanleren van een juiste onafhankelijke zit en ontwikkeling van gevoel, gaat veelal gepaard met het nog niet kunnen meegaan in de bewegingen van het paard.

Gevolg van het achterblijven in de beweging is een stuiteren en angst voor afglijden. Met name rijdekken en rijsjabrakken lenen zich uitstekend om dit leerproces in te gaan. Het ontbreken van starre overbrengingen (boomzadels) geven de ruiter meer gevoel omdat het close kontakt elke beweging en spierspanning laat voelen.

Meer met minder; zachte delen als rijdekken, sjabrakken en boomloze zadels, optimaliseren de ontwikkeling naar het gevoel voor soepele bewegingen. Juist dit betere gevoel maakt het leerproces zeer aangenaam en de ruiter vrij

Extra informatie

Kleur

Bruin, Zwart